Isimila Geschiedenis

Isimila is een prehistorische site in Tanzania, waar de mens is ontstaan. De wieg van onze mensheid, daar waar alles nog puur was. Tijdens onze afstudeerstage hebben wij per toeval deze site ontdekt nabij Iringa, welke nu nog steeds bij zeer weinig mensen bekent is.

Isimila is een gebied waar circa 100.000 jaar geleden een van de eerste mensen op aarde woonden. Het is een oude rivier bedding, welke de grond heeft uitgesleten. Hierdoor zijn de kenmerkende zuilen ontstaan.

De top van alle zuilen vormde vroeger het oorspronkelijke landschap. Door de rivier is er een tweede diepere laag blootgelegd, waarop de mensen feitelijk bewegen. Het is dus een Multi-layered landschap.

Dit gebied fascineert ons enorm. Enerzijds omdat hier het leven op aarde is begonnen wat ook voelbaar is aldaar. Voor ons zelf heeft hier een belangrijke vorming in ons leven gehad, een vorming van teruggaan naar je eigen oorsprong.

Op een ander niveau staat het voor ons symbool voor de diepere lagen in de mensheid, de verscheidenheid van de mensen, de connectie tussen de mensen; de losse zuilen als individuen en toch weer een geheel.

De lege ruimte tussen de zuilen die je niet kan zien, maakt juist dat de zuilen zichtbaar zijn, dus de niet-zichtbare verbinding maakt het geheel.

Wij hebben hierom onze naam geconnect met deze site, om de kracht en energie van de site uit te kunnen stralen over de wereld. Om in balans te blijven doneren wij 2% van onze omzet jaarlijks aan het behoud en onderhoud van deze prachtige locatie op aarde.

Bart

In 1994 studeerde ik af aan de Technische Universiteit en ging hiervoor naar Tanzania. In een boekje van een paar missionarissen stond de site vermeld. Mijn oog viel er op en had het gevoel dat we er naar toe moesten gaan. Geen weg er naar toe, geen vervoer. We hebben de plaatselijke bus maar laten stoppen en zelf gewandeld naar de site. Er was een oude man aanwezig met een oude rode pet en blauwe broek, wie de beheerder was.  Het bleek ook 60 jaar geleden de ontdekker te zijn van de site. Hij liet een foto zien van toen hij de site ontdekte, de broek en pet waren toen nog nieuw :).

Hij leidde ons rond en het voelde voor mij als thuis. het was vertrouwd en beschut. Ik was erg onder de indruk van de zuilen.

Afrika brengt je naar je basis, terug naar je roots. De hereniging met de natuur en de eerste mensen die daar leefden maakt alles heel relatief. Je voelt weer dat de hele wereld verbonden is en terug te voeren is naar deze locatie en deze oermensen.

Tjally

Net als Bart studeerde ik aan dezelfde univeristeit af en samen zijn we daarvoor in Tanzania geweest.

Afrika is een continent waar je naar terug kan blijven gaan. Als je hier eenmaal bent geweest, zal het je altijd blijven uitnodigen om terug te komen.

De puurheid van dit continent vind je terug in zowel de mensen als in de natuur. Vanuit deze puurheid is de mensheid met haar 7 miljard personen ontstaan. De eerste mensen komen uit dit gebied en van uit hier zijn ze verspreid over de wereld.

Om terug te komen in je kracht, ga je op zoek naar jouw identiteit, jouw eigenheid.

In Afrika en met name hier in Tanzania voel je dit oer-begin.

Hier zijn we met 7 miljard mensen weer verbonden tot onze oorsprong en ligt onze persoonlijke en dus ook onze gezamelijke kracht.

 

 

Opbellen
E-mail
Info